L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, col·labora amb l'Associació per a la intervenció i integració en addiccions i altres conductes (Patim) en el desenvolupament d'un programa destinat a impulsar i millorar la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social. Per a això, des de Benestar Social s'ha destinat una ajuda de 12.000 euros per a l'execució del projecte.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat “l'impuls que es ve donant a les política socials i per al benestar de la ciutadania per part del govern municipal des de l'any 2015”. En aquest sentit, Marco ha posat en valor el treball que “des de l'àrea de Benestar Social es realitza per a, en col·laboració amb les associacions i col·lectius socials, posar en marxa projectes que, com aquest, tenen l'objectiu de millorar les oportunitats de persones en situació de vulnerabilitat o d'exclusió social”.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha explicat que aquest projecte denominat ‘Col·laboració per a la inserció sociolaboral de persones en situació d'exclusió social’ té com a objectiu general “augmentar les possibilitats efectives d'integració sociolaboral de les persones destinatàries del projecte, la quals tenen dificultats per a trobar un lloc de treball”. Totes les persones beneficiàries del projecte (d'entre 25 a 30 persones) responen al perfil de molt difícil ocupabilitat, tal com recull el projecte de Patim.

El programa desenvolupa amb les persones participants una intervenció individualitzada i personalitzada que es compagina amb activitats grupals a través de tallers específics. Així, s'estableix un itinerari personal intensiu i adaptat a l'entorn social i personal de cadascuna d'elles. “Es tracta d'un acompanyament personalitzat amb l'objectiu de millorar les oportunitats, però també la motivació i l'autonomia personal”, ha apuntat Puerta.

El projecte té un import global de 83.021 euros dels quals 12.000 euros són finançats per l'Ajuntament de Castelló, 6.271 euros per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, 54.750 euros per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i els restants 10.000 euros per part de l'associació.

L'ajuda municipal està destinada a cobrir despeses ocasionades pels costos de personal, de lloguer de local,despeses de subministraments, assegurances o material, entre altres qüestions.